Hírarchívum 2015

Platán Varázs a tévében2015 december 24-én 20.00 órai kezdettel és 2016 január 3-án 20.30-tól vetíti a nagysikerű Platán Varázs produkciót a Vásárhelyi Televízió.

2015.12.17. Sikeres szereplés a Kányádi Sándor szavalóversenyen

A Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum Corvin Mátyás Szakképző iskolája nov. 30-án Kányádi Sándor szavalóversenyt rendezett. A középiskolások mellett általános iskolások is indulhattak egy kötelező Kányádi és egy szabadon választott verssel. Iskolánkat három tanuló képviselte. Az 5.a osztályos  Dávidházi Dóra II. helyezett, a 7.a osztályos Székely Luca III. helyezett, Kántor Judit (7.b) pedig különdíjas lett. A versenyzőket szakértő zsűri értékelte, és a produkció után rögtön pontozta is.

2015.12.15. Platán Hét megnyitó

Iskolánk december 14-18. között rendezi meg a hagyományos Platán Hetet, melynek megnyitójára hétfő délután került sor. A megnyitó rendezvényen az alsó és felső tagozatos diákok szerepeltek, valamint a Pálffy utcai óvoda növendékei készültek egy betlehemes műsorral. Az első napon volt angol teadélután, ahol kihirdették a városi angol szövegértési verseny eredményét.  A felső tagozatos gyerekek sportvetélkedőn vettek részt, ahol játékos ügyességi feladatokat oldottak meg.


http://promenad.hu/cikk/platan-het-a-varga-tamas-altalanos-iskolaban-161212


2015.12.14. Nálunk járt a Mikulás

 


December 4-én iskolában is járt a Mikulás a krampuszaival. Minden osztály lelkesen várta énekléssel és rajzokkal. Cserébe a Mikulás szaloncukrot osztogatott, és átadta a szülői munkaközösség által vásárolt ajándékokat.

2015.12.14. "Szeretet fényei" rajzpályázat

 


A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány a „Szeretet fényei” című rajzpályázaton az 1-2. osztályosok között Dunai Zita (2.a) I. helyet, Juhász Tamara (2.a) II. helyet szerzett rajzával. A 7-8. osztályosoknál Szűcs Petra 7.a osztályos tanuló alkotásával I. helyezést ért el.

Platán Hét

A programok a képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetők.

2015.12.04. Angol szövegértési verseny

Iskolánk városi szintű angol szövegértési versenyt rendezett december 2-án. A megmérettetésen a város iskoláiból összesen ötven tanuló vett részt. A verseny célja a hallott és olvasott szövegértési kompetenciák fejlesztése, és a későbbi nyelvvizsga megszerzéséhez való kedv felkeltése, hiszen a versenyen vizsgajellegű feladatokkal találkozhattak a gyerekek. Amíg a diákok a feladatlapokon munkálkodtak, a város angol szakos tanárai egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt, ahol kicserélték nyelvtanítási tapasztalataikat, majd a tanulókat is invitáltuk egy jó hangulatú uzsonnára. A verseny eredményhirdetésére december 14-én, a Platán Héten kerül sor.

Csere-bere karácsony

2015.11.30. Csapat első hely a városi asztalitenisz diákolimpián

November 27- én pénteken rendezték meg a Városi Asztalitenisz Diákolimpiát a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tornacsarnokában. A versenyre négy általános iskola – köztük a Varga Tamás Általános Iskola - nevezett fiú és lány csapat illetve egyéni versenyre. Iskolánkat Basiszta Dominik (8.a), Szűcs Márk (7.b) alkotta csapat képviselte, mindketten indultak egyéniben is. Csapatban az I-IV. korcsoportos fiúknál Basiszta Dominik, Szűcs Márk kettős 1. helyezést ért el. Egyéni versenyben a III-IV. korcsoportos fiúk között Basiszta Dominik 2. helyet szerzett, míg Szűcs Márk 3. lett az. A megyei fordulóba a győztes fiú és lány csapatok, valamint az 1-2. helyezett fiú és lány jutott tovább mindkét korcsoportból. A megyei döntő helye és időpontja: Szeged, 2015. december 14.

2015.11.25. Platán Varázs a színpadon

Iskolánk ötven évvel ezelőtt adta át új épületrészét, és az udvarban elültetett ma már védetté nyilvánított platánfa is az 50. születésnapját ünnepelte ebben az évben. Az évforduló adta az ötletet egy nagyszabású, színvonalas műsor megszervezéséhez. PlatánVarázs címmel egy gyerekmusicalt álmodtunk meg saját iskolánkra írt történettel, szólóénekekkel, kórusokkal, tánccal, díszletekkel, kellékekkel és jelmezekkel. Több hónapos készülés előzte meg a musical bemutatását, amelyre már júniusban elkezdődött a válogatás. Szeptembertől az iskola tornaterme és játékháza próbateremmé alakult, ahol a dalok, prózai jelenetek és a koreográfiák elsajátítása zajlott.

Oldalak