Body: 

Könyvtárban járt az 1.c osztály

A Német László Városi Könyvtárban járt az 1.c osztály, akik ebben az évben csatlakoztak a könyvtár által indított Olvasóklubhoz. A gyerekek Dániel András Egy kupac kufli című könyvét ismerték meg és dolgozták fel. Nagy öröm volt a találkozás a könyv írójával.

  


Madarak, Fák napja online vetélkedő a könyvtárban

A Madarak Fák napja alkalmából rendezett online vetélkedőt az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola. Iskolánk 3 tanulója: Mérai Levente 2.a, Györgyi Lia 3.a és Katona Hunor 4.b alkotta a VargÁSZok csapatát. A 2021-es év madara a cigánycsuk. Az online vetélkedőn erről a madárról is kérdezték a gyerekeket és sok más kérdés is előkerült, ami természetvédelemmel es a madarakkal, fákkal volt kapcsolatos.


Rosszcsont Peti játék

A gyerekeknek a Rosszcsont Peti könyvek címeihez kapcsolódó rejtvényt kellett megoldaniuk. A helyes megfejtők jutalma egy tábla csokoládét volt. A megfejtést (Rosszcsont Peti alsónadrágja) le is kellett rajzolniuk.

  


Februári hírek, események

A februári hónapban a  hideg még általában nem nagyon adja meg magát, gyakran vissza-vissza tér, s kemény fagyokat hoz. Ezért szükségképpen kell, hogy felvidítsuk magunkat örömet hozva a szürke, hideg hétköznapokba.

Február hónapban van a farsang, amelyre idén is készülünk. A felső tagozatos diákok maszkokat, álarcokat készítettek, amelyekkel kidíszítettük az aulát és a könyvtárunk környezetét, ezzel teremtve vidám hangulatot.

A Valentin-nap is februárban van, méghozzá február 14-én. Eredetéről több legenda is létezik, mindegyik Szent Valentin, római paphoz kapcsolódik. Az egyik legenda szerint Szent Valentin február 14-én halt mártírhalált időszámításunk 269 vagy 270.évében. Azért kellett meghalnia, mert nem adta fel a kereszténységet. Amíg börtönben volt, üzeneteket küldött barátainak, hogy szereti őket, és ne felejtsék el.

Ezt a kedves történetet olvasva, mi is különleges dolgot találtunk ki, hogy meglepjük egymást és szeretetteinket. A szeretettel, barátsággal kapcsolatos idézetek rejtettünk el az iskolában, melyet megtaláltak a gyerekek, majd ők is továbbadták annak a személynek, barátnak, akinek szerettek volna örömet okozni.

597 ilyen szívüzenet készült el 4 nap alatt a könyvtárban.


 

Érdekel a mítoszok világa?

Szereted a történelmet?

Kíváncsi vagy a középkori lovagok életére?

            

Szívesen olvasnál népszerű ifjúsági regényeket?