Hírarchívum 2014

Karácsonyi ünnepség

Karácsonyi Üdvözlet

2014.12.18. Német nyelvű országos verseny

Az „Es weihnachtet schon” elnevezésű országos német nyelvű versenyen 4 korosztályban 218 csapat indult, melyen iskolánk csapatai szép eredménnyel szerepeltek.

Kezdő kategória  - 4. osztály

9. helyezett:  „Glocke” csapat (4.a) - Miklós Imola, Szűcs Barbara, Kis Laura, Kindlik Dániel, Bereczki Milán

9. helyezett: „Lebkuchen” csapat (4.b)– Becsei Richárd, Mihály Marcell, Németh Lili, Szabó Evelin, Bánfi kornél

10. helyezett: „Nikolaus” csapat (4.a) – Szakál Dániel, Kurunczi Kristóf,  Kősasvári Dávid, Saja Dávid, Patkós Máté

5. osztály

15. helyezett – 5.a-5.b csapata: Csanki Melinda, Török Beáta, Bakos Réka, Apró Dalma, Hajdú Gréta

27. helyezett – 5.a csapata: Uzonyi Erik, Markó Zsolt, Szabó Dóra, Budai Tibor, Kovács Tünde

2014.12.15. „HO-HO-HO! Jók voltatok gyerekek?”


December 5-én iskolánkba is ellátogatott krampuszaival együtt a Mikulás. Az alsó tagozatos tanulók lélegzetvisszafojtva várták a vendéget és mikor végre bekopogtatott az osztályba karácsonyi dalokkal köszöntötték, amit a jó gyerekek barátja szaloncukorral és mindenféle finomsággal teli csomaggal hálált meg. A nagyobb diákok is örültek érkezésének és megígérték, hogy jövőre még az ideinél is jobban fognak viselkedni, hogy akkor is elkerüljék a virgácsot.

2014.12.15. Platán Hét - Régészeti kalandozások

 

December 12-én pénteken a  6.a osztály rendhagyó történelem órán vett részt, Csányi Viktor régész vezetésével. A gyerekek megismerhették a régészet eszközeit, kutatási módszereit, majd híresebb környékbeli ásatásokról, leletekről kaptak ismertetést. Az interaktív órán a diákok is megcsillogtathatták tudásukat, egy-egy jó válaszért ajándékot kaptak.

2014.12.15. Üzemlátogatás a szegedi gumigyárban

A gumiipari technológia élvonalába tartozó termékekkel ismerkedhettek meg azok a 7. és 8. osztályos tanulóink, akik december 9-én ellátogattak a Contitech Rubber Industrial Kft. szegedi üzemébe. Láthattak olyan olajipari tömlőket, melyek tartósan képesek ellenállni az akár 1500 bar-os nyomásnak is. Csak összehasonlításképpen egy átlagos autógumiban alig 2-2,5 bar nyomás uralkodik. Emellett diákjaink érdeklődve nézték azokat a hatalmas átmérőjű ún. kotrótömlőket, melyekkel a folyók medrét és a kikötők aljzatát teszik hajózhatóvá. A gumigyártáshoz kedvet kapó tanulóknak Veres Zsolt, a cég képviselője a gyár tanműhelyében elmondta, hogy a náluk végzett fiatal szakembereket szívesen várják a több mint 140 éves múltra visszatekintő, multinacionális cég dolgozóinak több ezer főt számláló csapatába.

2014.12.15. Közgazdasági vetélkedő és nyílt nap az Eötvösben

A Varga Tamás Általános Iskola is képviseltette magát az Eötvös József Szakképző Iskolában, december 10-én megrendezett közgazdasági vetélkedőn és nyílt napon. A Bánfi Nikolettből, Bozsogi Henriettből és Szentmártoni Tündéből álló 3 fős csapatnak többek között a TV-ből jól ismert szlogeneket kellett összekapcsolnia a hirdetővel és pénzzel kapcsolatos közmondásokat kellett összegyűjtenie. Ezen kívül a feladatsor részét képezte a különböző nagyvállalatok logóinak felismerése is, majd a lányok próbára tehették a pénzügyekben való jártasságukat. Az ötödik hely megszerzését követően pedig az iskola egészségügyi, közgazdasági, szépészeti és informatikai képzéseibe nyerhettek betekintést.

2014.12.14. Platán Hét - Pályaválasztási vetélkedő

December 12-én pénteken délután 15.00 és 16.30 óra között került megrendezésre a pályaválasztással és szakmákkal kapcsolatos pályaválasztási vetélkedő, ahol a 7. és a 8. évfolyamos tanulóink vehettek részt. A feladatok között szerepelt elméleti és ügyességi feladat is, mint például egy-egy előzetesen szabadon választott szakma bemutatása, hiányszakmákat tartalmazó szókereső rejtvény, pincérverseny, terítési verseny, díszcsomagolás készítése, párnavarrás, fűszer felismerés és szilveszteri frizura készítése. A verseny fényét emelte, hogy a zsűriben meghívott vendégek foglaltak helyet: Meszlényi Tamásné vállalkozó mesterfodrász, Földesi Gábor vállalkozó és a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény szakoktatója valamint Berki Imre, a Járási Munkaügyi Kirendeltségről. A vetélkedőn a nyolcadik osztályos csapatok szerezték meg az első három helyet, amiért jutalomban is részesültek.

2014.12.14. Platán Hét - Madáretető verseny és kiállítás

December 13-án szombaton  került sor a Játékházban a madáretető verseny eredményhirdetésére és a természetbarát, leleményes etetők kiállítására. Szebbnél-szebb, ötletes madáretetőket tekinthettek meg a szülők és gyerekek. Az alkotásokat iskolánk udvarán és a párkányokon helyezik ki, melyeket az Öko-szakkörösök rendszeresen feltöltenek a majd tél folyamán.

A verseny végeredménye:

I. Horváth Dóra 4.a

II. Németh Lili 4.b

III. Horváth Zsófia 1.b

IV. Sipos Bence 1.c

V. Vörös Lilla 3.a

2014.12.13. Platán Hét - Sütiverseny

 

A Platán Héten került megrendezésre a „Meglepetés édesség” elnevezésű sütiverseny. A benevezettek az ünnepekhez kapcsolódó üzeneteket rejtettek el a süteményekbe. Sok igényes, ötletes „remekmű” érkezett, melyek közül első helyezést ért el Berecz Zsolt 2.b osztályos tanuló "Fenyőfa" tortájával. Az eredményhirdetést követően a sok finomságot a meghívott diákok, szülők fogyasztották el.

Oldalak