E-napló

Levelezés

Bejelentkezés

 

Névnap

2017. december 13., szerda, Luca, Otília

Szavazás

Hogy érzed magad az iskolában?
Szeretek itt tanulni, szí­vesen járok ide.
70%
Nem szeretem ezt az iskolát.
30%
Összes szavazat: 57

Mobil Alkalmazás

Hírarchívum 2017

2017.11.29. Előadás a hulladékokról


Az iskola különböző felsős évfolyamai vettek részt a Környezeti Információs Központ által szervezett Hulladékcsökkentési Hét egyik előadásán. A diákok megismerkedtek a csomagolások fajtáival, illetve a szemét történetével is. Az előadással a Ne vásárolj semmit! naphoz is kapcsolódik iskolánk. Az előadáson egy egyetemi hallgató és a mentortanára is részt vett.

Európai Hulladékcsökkentési HétIskolánk csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozathoz. Az esemény Európa-szerte 2017. november 18-26. között kerül megrendezésre.

Ezen alkalomból november 23-án csütörtökön az Öko-szakkör keretein belül régi, használt pólóból bevásárló-szatyrot fogunk készíteni. Ha felkeltettük érdeklődésedet és szeretnél egy jó hangulatú délutánon részt venni szeretettel várunk a foglalkozáson. Csak annyi a dolgod, hogy otthonról hozol magaddal egy régi, használt pólót, amiből elkészítheted a saját alkotásodat. A remekművedet azután hazaviheted és reményeink szerint használod is majd.

Madáretető készítő verseny

A közelgő télre gondolva madáretető készítő versenyre várjuk jelentkezéseteket!

Tartós, természetbarát anyagból  készüljenek  az igényes kivitelezésű alkotások!

A madáretetőket  2017. november 30-ig lehet leadni Fodor Adél tanító néninél.

Kiállításra kerülnek; lehet rájuk szavazni. Eredményhirdetés december első hetében.

A legjobb  alkotásokat kihelyezzük iskolánk udvarán.

Köszönettel várjuk az etetőkben elhelyezhető madáreleséget is!!!

Óvodás programok

 
 

2017.11.14. Szuperosztály - Magyar tudomány napja

November 9-én délután bonyolítottuk le a Szuperosztály vetélkedőt. A magyar feltalálókról és találmányaikról, valamint Nobel-díjasainkról szóltak a rejtvények. Az ügyes kezű felsősök közlekedési eszközöket hajtogattak, a legügyesebbek látványos, érdekes kísérleteket mutattak be.

Eredmény:

1. hely           7. a            80 pont

2. hely           7. b            75 pont

3. hely           5. a            71 pont

4. hely            6. b            70 pont

5. hely            6. a            69 pont

6. hely            6. c            68 pont

7. hely            8. a            64 pont

8. hely            8. b            60 pont

9. hely            5. b            52 pont

2017.11.13. Legóvárat építettek az óvodások

 

2017. november 9-én iskolánk ismét legós programmal várta az óvodásokat. A délután folyamán az apróságoknak játékos feladatokat kellett megoldani az öt állomáson: Számolóvárban, ZeMese Kuckóban, Kódfejtőben, Robot Tanyán, Varázsodúban. A feladatok megoldása eredményeként lego darabokat kaptak az ovisok, melyet a tornateremben elhelyezett lego várba építhettek bele, majd a lego királytól arany csokitallért, teát és müzlit kaptak jutalmul.

2017.11.13. Minden jóra fordul - Optimizmus gyakorlásaA Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola 3.a osztályos tanulói az Optimizmus téma feldolgozása során jobbnál-jobb ötlettel álltak elő. A téma bevezetése, a mese meghallgatása után elkészítettük a „Minden óra fordul” plakátot a gyerekek hozzászólásai alapján. A tanterem falát díszíti, jóleső érzés nap, mint nap ránézni.

2017.11.10. Országos verseny

A reformáció születésének 500. évfordulójára rendezett versenyt az Országos levéltár. „Utazás Wittenbergbe” – szólt a felhívás, melyre iskolánkból több tanuló is nevezett Bányainé Kati néni vezetésével. A verseny városi és megyei fordulóját megnyerve jutott az országos döntőbe a 7.b lánycsapata Korom Norina, Maszlag Viktória és Szabó Evelin. A budai Várban rendezett döntőre XVI. századi újság készítésével, templomépítési tender összeállításával és sok-sok korabeli dokumentum tanulmányozásával készült a csapat. A versenyen nagyon jól szerepeltek a lányok, csak néhány ponttal maradtak le a református és evangélikus gimnáziumokból érkező vetélytársaik mögött.

Szülői értekezlet és nyílt nap

Szülői értekezlet

Alsó: 2017. november 6. (hétfő) 17 óra

Felső: 2017. november 7. (kedd) 17 óra


Nyílt nap

2017.november 8. (szerda) 1-2. órában

 

 
 

2017.11.07. Zöld Hírek

A Komposztálás Világnapja alkalmából (október 26.) a Környezetvédelmi Információs Központ munkatársa Nagy Károly tartott szabadtéri foglalkozást az alsós ÖKO szakkörösöknek, valamint pár érdeklődő felsős tanulónak.  A gyerekek a szelektív hulladékgyűjtésről, komposztálásról szerezhettek gyakorlati ismereteket.

A felsős Öko szakkörösök részt vettek a Környezeti Információs Központ Kenyér Világnapi előadásán. A programon mikroszkóp alatt vizsgálták az élesztő szaporodását, kísérletezhettek, illetve eddig ismeretlen gabonafélékkel ismerkedhettek meg. Az Öko szakkörösöket egy egyetemista hallgató és a mentortanára is elkísérte. Az előadást Nagy Károly, a KIK munkatársa tartotta.

Oldalak