2019.11.14. Állatvédelmi előadás
Az Argos Állatvédelmi Egyesület látogatott el hozzánk. Az óvodásokkal együtt tekinthettük meg az állatvédelemről és az állattartásról szóló előadásukat. Megismerkedtünk Baltoval és Ellivel. Az összegyűlt állateledel adományokat felajánlottuk egy állatmenhelynek.

2019.10.24. Megemlékezés a nemzeti ünnepenA közeli napokban a NEMZETI ÜNNEP szólította az iskolás gyermekeket a megemlékezésre. 1956-os forradalom és szabadságharc dicső napjait idéztük fel az emlékműnél.  Himnusz eléneklése, beszélgetés 1956.október 23-ról, nemzeti zászló és huszár készítése.

2019.10.10. "Időspirálban utaztunk"A mártélyi iskolás gyerekek ismét ellátogathattak egy csodás természettudományos helyre, az "Időspirálba". Az élményműhelyben felfedezhették a kisiskolások mit is rejt az Óceán mélysége, az emberi testben a sejtek mi célt szolgálnak és a dinoszauruszok őskori világába is betekintést nyerhettünk. 

2019.10.04. A "Magyar Népmese " napja


2005. óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon az iskolás gyerekek is feleleveníthették mire is emlékeznek a népmesékből. 

Könyvtári foglalkozás keretein belül az alsós gyerekek beleélhették magukat a mesébe, játékos feladatokkal, különböző gyűjtőmunkákkal próbálták a tiszteletüket kifejezni mind a magyar, mind más népek meséi felé. 

2019.09.30. "Mobilitás napja" sétálj velünk
A mártélyi iskolás gyerekek az óvodásokkal együtt a mobilitás napja alkalmából különböző környezetbarát  programokon vehettek részt.  Séta a Tisza partra a természetben, beszélgetés és vetélkedő az egészségmegőrzésről . A program zárásaként a gyerekek jutalom cukrot kereshettek a játszótéren.