Digitális munkarend

Mártélyi tagintézmény blog


2020.05.22. Iskolai felügyelet


Kedves Szülők!

 

A tanév végéig a digitális munkarend szerint fognak tanulni diákjaink.

2020. június 2-től június 26-ig minden iskolában meg kell szervezni az iskolákba járó gyermekek felügyeletét.

A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás,

fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

Mártélyi Tagintézményünkben ezt 8.00 és 16.00 óra között vehetik igénybe.

Kérjük, az osztályfőnökön keresztül jelezzék, ha gyermekük részére felügyeletet igényelnek!

Kérjük, jelezzék azt is, hogy mely napokon hány órától hány óráig tartják ezt szükségesnek. 


Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető

2020.02.17. Farsangi mulatság


Február 14-én került megrendezésre farsangi ünnepségünk az iskolában. A gyerekek meglepetés, zenés produkcióval készültek a szülők számára. A mulatságon zene, büfé várta a résztvevőket, majd az egyéni jelmezek bemutatkozása után kézműves foglalkozáson és sportos ügyességi játékon vehettek részt a gyermekek a szülőkkel együtt. 

2020.02.13. Télűző busóálarcÉrdekel, kik azok a busók és hogyan farsangoltak a régi hagyományok szerint? 

A nagycsoportos óvodásokkal közösen kézműves foglalkozás keretein belül  a farsangi. Időszakhoz kapcsolódva igazi hagyományőrző busómaszkokat készítettünk és megismerkedtünk néhány népszokással is.

2020.02.03. "Hétmérföldes csizma" mesevetélkedőJanuár 30-án mesevetélkedőnk került megrendezésre. A nagycsoportos óvodásokkal együtt vegyes csoportokat alkotva rejtélyes feladványokat oldottunk meg. Köszönjük Horváth Tibor közreműködését is. 

2020.01.08. Egy tábla csokival a beteg gyermekekért"!

Vincze Gábor és Hetényi Zsuzsa segítségével a Mártélyi Iskolába is eljutott az idei csokigyűjtés felhívása! Kicsik és nagyok közösen tették sikeressé a jótékonysági édesség gyűjtést . A szeretet ünnepén ismét sikerült néhány gyermek arcára mosolyt csalnunk és egy-egy jókívánsággal kedveskednünk nekik!

2019.12.20. Falukarácsonyi ünnepség és pizzázásDecember 15-én ismét egy színvonalas műsort mutattak be az iskolás gyerekek a Falukarácsonyon. A rengeteg fáradozás, próba, gyakorlás sikeres szerepléshez vezetett. A téli szünet közeledtével szerettünk volna a gyerekekkel együtt egy "jutalom pizzázáson" részt venni és kikapcsolódni.

2019.12.17. Közös mézeskalácssütés

 Már javában tart az adventi időszak, lassan elérkezik az év legszebb ünnepe, a Karácsony.  Az ünnepre készülődve közös mézeskalácssütést terveztünk a nagycsoportos óvodásokkal együtt. A jó hangulatban rengeteg szebbnél szebb mézes sütemény pihent meg a tálcákon. 

2019.12.13. Nyílt tanítási napDecember 12-én rendeztük meg  nyílt tanítási napunkat a Mártélyi Iskolában. A szülők és óvodapedagógusok betekintést nyerhettek, hogyan is zajlik egy matematika és egy magyar óra. A gyerekek örömmel mutatták meg tudásukat minden érdeklődőnek.

2019.12.09. A mártélyi iskolába is ellátogatott a Mikulás


" Hull a pelyhes fehér hó,
jöjj el kedves télapó.
Minden gyermek várva vár,
vidám ének hangja száll.
Van zsákodban minden jó,
piros alma, mogyoró.
Jöjj el hozzánk, várunk rád,
kedves öreg télapó! " 

2019.12.05. "Pályaorientációs nap"

November 29-én szerveztük meg a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményén belül pályaorientációs napunkat. Az iskolás gyerekek betekintést nyerhettek különböző formában és életkoruknak megfelelően egyes szakmákba. Kora reggel a Mártélyi  Péküzembe látogattunk el, ahol Takács Zsolt pék és édesanyja Manyi néni fogadott minket. A későbbi órákban Nagy András Dániel  szemléltette  az asztalos munka eszközeit, majd látogatóba érkezett hozzánk Dr. Putz Anita polgármester asszony is. Megtudhattuk tőle, mi a jog, hogyan születnek a törvények, illetve miért felel az Önkormányzat és milyen feladatokat lát el. A mai napon vendégünk volt még Dr. Mándoki Anna vizsgáló rendőr, aki szakmai előadást tartott a rendőrség munkájáról.

Oldalak