Kérjük, segítse alapítványunkat adója 1 %-ával Hódmezővásárhelyi Tarjáni Általános Iskoláért Alapítvány

   Adószám: 19083302-1-06 


 Tisztelt Látogató!

 Szeretettel köszöntjük Önt a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola honlapján.


 

Erzsébet tábor - Zánka

 
"Nekünk a Balaton a riviéra...."

Zánka
 
Minden happy, az idő kiváló .

Határtalanul - Erdély- Kőbe zárt múltunk


Borús időben, de nagyon jó hangulatban indultunk el Erdélybe 2022. szeptember 19-én a Határtalanul! Program keretében.
Első megállónk Nagyvárad volt, ahol először megtekinthettük a székesegyházat, megismerhettük I. Szent László király legendáját és a város történetét. Nagyváradhoz kötődik Ady Endre is, akiről éppen a nyolcadikos irodalomórákon tanulunk majd, így nekiindultunk megnézni a híres helyeket. Az eső végül közbeszólt, de a hajdani Kőrös-parti Párizs hangulata így érezhető volt.
Következő állomásunkon, Zsobokon nagy szeretettel láttak bennünket, és amíg elfogyasztottuk a finom, helyben sütött fánkot és az almalevet, megismerhettük a zsoboki gyermekotthon történetét és a kalotaszegi népművészetet.
Mezőmadarason, a Mezőség és Székelyföld találkozásánál fekvő kis magyar faluban várta az elcsigázott utasokat a vetett ágy és a meleg vacsora, másnap irány Torda és környéke valamint Mezőmadaras.
Miután a völgyből felszállt a köd, ragyogó napsütés köszöntött ránk, így indultunk el Torda felé. A hosszú utazás alatt Izolda nénitől, helyi vendéglátónktól és idegenvezetőnktől rengeteget tanulhattunk.
Első utunk a tordai sóbányához vezetett. A meredek lépcsőfokok, a falakon ragyogó sókristályok egy különleges mesevilágba vittek. A föld alatt 112 m mélyen húzódó tárnák, a friss, tiszta levegő, a lassan forgó óriáskerék, a titokzatos csónakázótó mindenkit lenyűgöztek. Nagy kaland volt az üvegfalú lift is, de a fiatalok a 13 emeletnyi lépcsőt is sportosan vették.
A bánya után némi buszozás várt még ránk, majd a Tordai-hasadék újabb meglepetéssel szolgált: a magasba törő sziklafalak közt csobogó patak mentén nem volt vita és nem volt fáradtság, csak lelkesedés és öröm.
Nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hiszen a szokatlan helyeknek, szokatlan kihívásoknak köszönhetően nagyon jó csapattá kovácsolódtak össze.

FitKid Országos Bajnokság

 

 

2022.szeptember 17-én, Törökbálinton rendezték meg a FitKid Országos Bajnokságot. 

Szabó Jázmin Alíz 4.b osztályos tanulónk, csapatversenyben I. helyezést ért el. Csapatával továbbjutott az Európai Bajnokságra.  

Szívből gratulálunk! 

.

  Kedves Szülők és Gyerekek!

 

   Iskolánk Diákönkormányzata papírgyűjtést szervez.

 

   Ideje:  2022.október 17. 7:30 - 16:30 óráig

 

   Helyszín: Varga Tamás Általános Iskola udvara, a Fecske utcai kapu felől.

 

   Szívesen fogadunk hullámpapírt, könyvet, újságokat, füzeteket…stb.  

 

   A könnyebb kezelhetőség miatt összekötve kérjük, valamint fémkapocs-, spirál-, és műanyag borítás mentesen.

 

     Köszönjük szépen!

.


Kedves Elsősök!

 

Nagyon sok szeretettel köszöntünk Benneteket!.


Kedves Szülők és Diákok!    Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy iskolánk diákja, Kovács Gréta 8.a osztályos tanuló elhunyt. Gréti a legnehezebb helyzetben is tudott mosolyogni, és mosolyából mindenkinek jutott egy kis napsugár. Hálásak vagyunk, Gréti, hogy ismerhettünk. Emléked örökké velünk marad.

 

"A csend beszél tovább, helyettem ő mondja el

A csend beszél tovább, helyettem ő énekel

Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél fúj, a Nap nevet

Elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat."

                                                                                                          /Bódi László/

.

 


     Tanévnyitó ünnepség: 2022.09.01. 8 óra


 

      Az elsős tanulóinknak szeptember 1-jén szülői értekezletet tartunk 17 órai kezdettel.

PP 2022

 
A régi hiedelem szerint június 24. este a varázslatok éjszakája. A Platán Partyra ez duplán igaz - hát ne maradj ki belőle! Jegyek kaphatók az iskola titkárságán.

Tankerület büszkesége

 
Gyermán Nóra 8.b osztályos tanulónk tegnap átvehette a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ elismerését. A különdíjat szakmai zsűri ítélte oda Nórinak példamutató magatartása, kiemelkedő tanulmányi és a díjlovaglásban elért eredményei alapján.

Szűcs Szabrina saját kiállítása

 

A Vargában már hagyomány, hogy egy nyolcadik évfolyamos diákunk, aki a művészeti iskolában képzőművészet tanszakon  (is) jeleskedik, kiállítást kap az iskolában. Idén ez a megtiszteltetés Szűcs Szabrináé, akinek káprázatos művei az első emeleti aulát díszítik a kiállítás végéig. 

Nagyon büszkék vagyunk rá, és arra, hogy ilyen kiváló tehetségeink vannak.

Oldalak