Body: 

Ebben a tanévben is vár rád az iskolai könyvtár!


A vagány srácok is könyvtárba járnak :)

     

Könyvtári nyereményjáték

Nyereményjáték - azok között, akik az adott hónapban kölcsönöztek a könyvtárból - egyik győztese Maszlag Tímea (4.c)

Valentin nap, Cica-hét és "Fordított" nap a könyvtárban

              

            

Új könyvek a könyvtárban

Nagy örömünkre új könyvek érkeztek a könyvtárba, amelyet gyorsan „birtokba” is vettek a gyerekek.

 



Író-olvasó találkozó

December 14-én a Németh László Városi könyvtárban járt a 4.c osztály, ahol Diószegi Ágnes íróval találkoztak a gyerekek.  A szerző Porcicák című könyvét mutatta be, amelyben Lencsi történeteit tárja az olvasók elé. Lencsi ugyanolyan kislány, mint akik ma is élnek a nagyvilágban: ugyanazok a dolgok történnek meg vele, mint a többi gyerekkel. A könyvben egy-egy rázós élethelyzet (válás, betegség, halál) is megjelenik. Az író szerint fontos, ahogyan erről a kislány gondolkodik és ez lehetőséget ad arra, hogy a szülők is akár a saját gyerekekkel megbeszéljék ezeket a dolgokat.


 

Karácsonyvárás a könyvtárban

A karácsony előtti hét igen mozgalmasan telt a könyvtárban: volt karácsonyi vásár, madáretető kiállítás, játékos feladatok az egészséges táplálkozással kapcsolatosan és ajándékozz könyvet „akció” is.

             

Iskolánk „kis” könyvtára mindig szívesen fogadja az ajándékkönyveket. November hónapban ezeket a használt, de nagyon szép állapotú könyveket ajánlotta fel az egyik kedves szülő. Nagyon köszönjük neki



 Kívánságlista

Ebben a tanévben is lesznek új könyvek a könyvtárban. :) Ehhez kapcsolódik a Kívánságlista.

(A kép rákattintva nagyobb méretben megtekinthető)


Könyvajánlók

 

Mindig nagy öröm, amikor a gyerekek egymásnak csinálnak kedvet az olvasáshoz: ha el tudják mondani, le tudják írni miért jó olvasni, miért jó egy könyv. Ebben a hónapban nagyon szuper kis könyvajánlók születtek. Alsós gyerekek ajánlják kedvenc könyveiket.