E-napló

Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2019. január 24., csütörtök, Timót

Szavazás

Hogy érzed magad az iskolában?
Szeretek itt tanulni, szí­vesen járok ide.
70%
Nem szeretem ezt az iskolát.
30%
Összes szavazat: 57

Mobil Alkalmazás

 

 

Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tantestülete nevében.

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke boldog legyen. Olyan iskolát keresnek számukra, ahol képesek lesznek boldogulni, sikeresek lehetnek tanulmányaikban, megőrzik nyitottságukat és kíváncsiságukat az új dolgok iránt és mindezt szerető, gondoskodó környezetben tehetik.

Iskolánk ezt a harmonikus, nyugodt hátteret biztosítja, így a hozzánk járó gyermekek komplexen fejlődhetnek, és a bennük lakozó tehetség mind szélesebb körben kibontakozhat. Kiválóan Akkreditált Tehetségpontként különös figyelemmel segítjük tanulóink munkáját.

A Szegedi Tudományegyetem és iskolánk sok éves együttműködése révén pedagógushallgatók hospitálnak intézményünkben minden év őszén és tavaszán, tapasztalatgyűjtésüket iskolánk hat mentortanára közreműködésével segítjük.

Szakmai munkánk során fontosnak tartjuk a változatos szemléltetést, a tevékenykedtető módszerek alkalmazását. A kor elvárásainak megfelelően digitális eszközökkel, tananyagokkal támogatjuk tanulóink munkáját.

A LEGO sokrétű felhasználására törekszünk, ezért az alsóbb évfolyamokon a LEGO Matek, felsőben a LEGO Story Starter eszközök használatát kezdtük el sikeresen alkalmazni. Az érdeklődő diákok LEGO robotok programozásával is fejleszthetik tudásukat.

Hiszünk a korai nyelvtanulás hatékonyságában, ezért tanulóink első évfolyamtól ismerkednek az angol- és német nyelvekkel. Nyolcadik évfolyam végén próbanyelvvizsgát szervezünk diákjainknak, akik így felmérhetik az intézményben elsajátított tudásukat.

Mindent megteszünk, hogy inspiráljuk diákjainkat képességeik tökéletesítésére, kreatív energiáik hasznosítására, a minél magasabb szintű tudás megszerzésére, amellyel hozzájárulhatnak iskolai és tágabb közösségük életéhez. Hagyomány iskolánkban a Mestervizsga-rendszer, ahol a végzősök az őket érdeklő témákról tartanak előadásokat szülőknek, pedagógusoknak, diákoknak. Témaválasztásukat a sokszínűség jellemzi, felkészülésükben választott mentortanáraik segítik őket.

Az egész napos iskolarendszer lehetőséget teremt arra, hogy tanulóink felfedezzék és megtapasztalhassák a körülöttük levő világot, ezért diákjainknak változatos foglalkozásokat kínálunk. Szakkörök, tehetségkörök, kézműves foglalkozások közül választhatnak, társasjáték gyűjteményünket minden korosztály örömmel használja.

Intézményünk a gyermekek személyiségfejlődésének kibontakoztatásához a művészeti tevékenységek felhasználásával tud hozzájárulni. A Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusaival együttműködve helyben kínálunk lehetőséget a kézműves és képzőművészeti tevékenységek, tűzzománc, néptánc, színjáték és a hangszeres zeneoktatás iránt érdeklődőknek.

Tanórai keretek közt diákjaink úsznak, télen korcsolyáznak, illetve a Vívócentrum oktatója segítségével a vívás alapjait sajátíthatják el. A délutáni sportélet kialakítása során a szülők, diákok igényeihez igazodva pingpong, sakk, kosárlabda, kézilabda, falmászás sportkörök működnek, valamint a labdarúgást iskolánkban a Bozsik program edzői koordinálják.

Örömmel tapasztaljuk a szülői munkaközösség aktív munkáját. A Bodzási Családi Nap, a Platán hét, a Platán Party elképzelhetetlen a közös együttműködés nélkül. A tanév során az udvarunk virágosítása, a raklap bútoraink készítése is ezzel a közös összefogással valósultak meg.

Hisszük: a nyugodt, családias, gyermekközpontú légkör biztosításával olyan inspiráló közeget biztosítunk diákjainknak, melyben kiteljesedhetnek és felkészülhetnek az életre.

Szeretettel ajánljuk honlapunkat (www.vargatamas.hu), ahol bővebb információt kaphat intézményünkről.

 

Farkas Zsuzsanna

intézményvezető